Nieuwsbrief 2 april 2024 – Uitnodiging buurtbijeenkomst 10 april

Hierbij nodigen wij u van harte uit voor de tweede buurtbijeenkomst over de mogelijke woningbouw op de locatie van Roba Metals. Na de drukbezochte bijeenkomst op 11 maart gaan we graag in op een aantal veelgenoemde wensen en vragen.

Bouwhoogte

We gaan in op de beoogde bouwhoogte van de nieuwe woonbuurt. Omwonenden hebben hier veel vragen over gesteld, met name waar het gaat over de oever van de Hollandsche IJssel. We laten zien waar we aan denken en gaan graag met u in gesprek. 

Woningtypen en collectieve voorzieningen

Veel woningzoekenden vroegen om starters- en seniorenwoningen. Dat lijkt goed op deze plek te realiseren. Onder meer voor deze woningtypen kan het extra interessant zijn om een aantal voorzieningen te delen. Denk aan collectieve groene buitenruimtes, maar ook wellicht een gezamenlijke logeerkamer die je kunt huren voor je gasten, of gewoon een gezamenlijke ruimte voor ontmoeting. We zijn benieuwd hoe u hierover denkt.

Parkeren en verkeer

Ook parkeren is op 11 maart vaak besproken. Hoe werkt het nu precies en wat zijn de voordelen van parkeren op maximaal twee minuten lopen? We laten meer voorbeelden van andere wijken zien, vlakbij en verder weg. Op de foto ziet u bijvoorbeeld de wijk Engelse Park in Groningen. Ook het delen van auto’s of fietsen is voor veel mensen nog nieuw, maar kan heel interessant zijn. Tot slot gaan we in op de verkeersontsluiting als geheel, die hangt samen met andere ontwikkelingen in IJsselstein. 

Praktisch

Over deze en andere onderwerpen spreken we u graag op woensdag 10 april in het gebouw aan de Zomerdijk 14. Er is geen plenaire presentatie, het gaat om een inloopbijeenkomst tussen 17:30 en 19:30 uur. Vanwege de drukte vragen we u zich aan te melden voor één van de twee tijdsblokken:

  • 17:30 – 18:30 uur 
    of 
  • 18:30 – 19:30 uur

Zo hebben we de tijd en rust om goed met elkaar in gesprek te kunnen gaan. We ontvangen graag uw aanmelding via onderstaande knop.

Aanmelden →

 

Verslag & panelen vorige keer

De panelen en het verslag van de eerste Buurtbijeenkomst op 11 maart kunt u nog altijd downloaden (nieuwbouwroba.nl). Ook van de bijeenkomst op 10 april wordt uiteraard weer een verslag gemaakt.

Aanleiding en vervolg

Aanleiding voor deze Buurtbijeenkomsten is het mogelijke vertrek van ROBA Metals uit IJsselstein. Bij een eventuele verhuizing komt de huidige bedrijfslocatie vrij. De komende tijd stelt de gemeente IJsselstein een Nota van Uitgangspunten op voor de mogelijke herontwikkeling tot woongebied. Waar mogelijk wordt de inbreng van omwonenden en woningzoekenden verwerkt in de kaders en uitgangspunten van deze Nota. In het participatieverslag dat wordt opgesteld, vindt u altijd uw inbreng terug. Dit helpt de gemeenteraad een afgewogen besluit te nemen over de Nota van Uitgangspunten. Pas na vaststelling van de Nota van Uitgangspunten worden de plannen verder uitgewerkt. Tegen die tijd wordt de buurt opnieuw betrokken.